2017. január 24., kedd

Zöld kávébab kivonat


A zöld kávébab kivonat egy új termék a piacon, mely az Arabica kávé cserje zöld babjaiból készül.Nagyon erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, mint a a természetben előforduló zöldtea és a szőlőmag kivonat.

A zöld kávébabok polifenolokat tartalmaznak, nagyban hozzájárulnak a szabad gyökök csökkentéséhez.A zöld kávébab kivonat klorogén sav tartalma sztandardizált 30-50% ez az összetevő, jelen van a kávéban és régóta ismert jótékony hatásairól.

Pennsylvania,  Scranton Egyetem, USA egy 22 hetes országos tanulmányt folytattak le annak érdekében, hogy megvizsgálják a hatékonyságát és biztonságát a kereskedelmi forgalomban kapható zöld kávébab kivonatot, vajon csökkenti-e a testsúlyt és zsírszázalékot (testtömeg index) a 16 túlsúlyos felnőttnél.


Az alanyok magas adagú zöld kávébab kivonatot kaptak(GCA 1050 mg), mások alacsony adagot (700 mg), megint mások pedig placebot kaptak 6 hetes kezelés keretében, amit 2 hetes kiürülési időszak követett, hogy ezzel csökkentsék a kezelés bármifajta befolyását.

A résztvevők mindegyike ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot, fehérjét kapott, és ugyanannyi gyakorlatot végeztek. A tanulmány során mintegy 17 fontot (8 kg) súlyt vesztettek súlyukból átlagosan, ami 10.5 %-os testsúlycsökkenést és 16 %-os testtömeg index csökkenést jelentett.

Lényeges csökkenést figyeltek meg a testtömeg és a testtömeg index területén egyaránt valamint a testzsír százalékban, annak ellenére, hogy az étrenden  változtattak volna.

Vinson professzor, az egyetemi kutatás egyik vezetője szerint,jelentősebb eredményt érhettek volna el, ha kihagyják a placebo kapszulákat illetve a dózis végig 1050 mg-on futott volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése