2017. január 24., kedd

Zöld kávé egészségvédő hatása


A zöld kávé alapanyagaiban megegyezik az általunk ismert feketekávéval, vele ellentétben a zöld kávé elveszítené biológiailag aktív hatóanyagait a pörkölés során.

Mind közül az egyik legfontosabbat a klorogénsavat, amely felgyorsítja az anyagcserét, és hatékony segítség a felesleges kilók leadásában.

A klorogénsav képes arra, hogy csökkentse a táplálékban bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, ezáltal a szervezet a korábban elraktározott tartalékaihoz nyúl.

A zöld kávéban található klorogénsav antioxidáns, véd a szabad gyökök káros hatásaitól, lassítja a szervezet öregedési folyamatait.

Segít a bél és májrák kialakulásának megelőzésében, koffeintartalma frissít, javítja a koncentrációt, tisztítja a légutakat, erősíti a szívet és csökkenti az epekő kialakulásának esélyét.

A zöld kávé javítja a sejtek mikrokeringését, felgyorsítva az anyagcsere folyamatokat,korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét, nem emeli meg hirtelen a szervezet inzulinszintjét, ami később éhségrohamokhoz vezetne.

Napi két csésze zöld kávé elfogyasztása, reggel és délben, csökkenteni fogja az étkezés utáni hirtelen vércukorszint emelkedést.

A klorogénsav az elismert zöld teánál tízszer jobb antioxidáns védőhatással rendelkezik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése