Mind közül az egyik legfontosabbat a klorogénsavat, amely felgyorsítja az anyagcserét, és hatékony segítség a felesleges kilók leadásában.
A klorogénsav képes arra, hogy csökkentse a táplálékban bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, ezáltal a szervezet a korábban elraktározott tartalékaihoz nyúl.
A zöld kávéban található klorogénsav antioxidáns, véd a szabad gyökök káros hatásaitól, lassítja a szervezet öregedési folyamatait.
Segít a bél és májrák kialakulásának megelőzésében, koffeintartalma frissít, javítja a koncentrációt, tisztítja a légutakat, erősíti a szívet és csökkenti az epekő kialakulásának esélyét.
A zöld kávé javítja a sejtek mikrokeringését, felgyorsítva az anyagcsere folyamatokat,korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét, nem emeli meg hirtelen a szervezet inzulinszintjét, ami később éhségrohamokhoz vezetne.
Napi két csésze zöld kávé elfogyasztása, reggel és délben, csökkenteni fogja az étkezés utáni hirtelen vércukorszint emelkedést.
A klorogénsav az elismert zöld teánál tízszer jobb antioxidáns védőhatással rendelkezik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése