2017. január 24., kedd

A zöld kávé jótékony hatása


A zöld kávé lassítja az öregedési folyamatokat, zsírt éget, segít az emésztési problémák megelőzésében, miközben a szokásos frissítő-élénkítő hatásra is számíthatsz tőle.

A polifenolokban gazdag zöld kávé többféle természetes vegyületet tartalmaz. A kávé, amely képes aktiválni a fiatalságért felelős géneket, különösen egy vegyülete, a klorogén sav rendelkezik sokrétű előnyökkel,mert gátolja az étkezések alkalmával jelentkező vércukor kiugrásokat, amik hozzájárulhatnak az elhízáshoz és a cukorbetegséghez.


A klorogén sav segít csökkenteni a krónikus gyulladásokat, ami részben az öregedést, a cukorbetegséget és az érelmeszesedést okozza. A klorogén sav származékai védik a magas zsírtartalmú sejteket, az agysejteket, a DNS károsodás nélkül járulhat hozzá a rák megelőzéséhez.

A legnagyobb védőhatást a polifenoloknak tulajdoníthatjuk, ezek erős antioxidánsok szabályozzák a sejtek legalapvetőbb folyamatait, ennek eredményeként befolyásolják a szövetregenerálódást, az immunitást, és a homeosztázist.

Ha a zöld kávészemeket pörkölés előtt vízbe áztatják, ezzel megőrizhető a polifenol tartalom nagy része, ha pörkölés után visszateszik őket az áztatóvízbe. Ezzel a technológiával előállított kávé íze és illata kitűnő, a polifenol tartalma 80%-al, a klorogén sav tartalma 200 %-al magasabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése