2017. január 24., kedd

Zöld kávé élettani hatásai


Klorogénsav csak a nyers zöld kávébabban van jelen, és nem találhatók meg a hasonló, aromás kávébabban, köszönhetően a pörkölési folyamatnak, melynek során a keserű íze miatt eltávolítják.

A pörköletlen zöld kávébab nagy mennyiségben tartalmaz klorogénsavat. A klorogénsav támogatja az egészséges testsúlyt,test  zsír szintet, szív- és érrendszeri működést valamint a normális vércukor szintet.


Főként azoknak jelenthet nagy segítséget a klorogénsav tartalom miatt, akik keveset esznek mégis híznak. A kávébab serkenti az anyagcserét, javítja a sejtek mikrokeringését. Csökkenti a táplálékunkkal bevitt szénhidrátok szervezetünkben történő zsírrá alakulását. Amennyiben a szénhidrátok egy része nem tud zsírrá alakulni, akkor a szervezet hozzányúl a tartalékaihoz.

Támogatja az egészséges vérnyomást, a véredények funkcióját és annak integritását. Zöld kávébab természetes összetevője a klorogénsav, alacsony sűrűségű lipoproteinekhez kötődik (LDL koleszterin) és megvédi őket az oxidációtól, egyfajta szív-védő antioxidánsként működve.

A nyers, feldolgozatlan és pörköletlen kávé babok magas arányban tartalmaznak polifenol antioxidánsokat, hogy ezzel kordában tartsák a szabad gyököket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése